Yuan Jing Psycholoog

Over Mezelf

Het gedrag van mensen fascineert me. Ik ben er altijd benieuwd naar waarom mensen doen wat zij doen. Waarom doe ik wat ik doe? Wat bepaalt ons gedrag? Toen ik in Chengdu (China) woonde, hielden deze vragen me al bezig.


Eind 2003 kwam ik op 25-jarige leeftijd naar Nederland als aspirant-studente voor de opleiding Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het eerste jaar volgde ik een intensieve taalcursus Nederlands als tweede taal aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik het diploma daarvoor had behaald, kwam ik in aanmerking voor de opleiding Psychologie. Na voltooiing van mijn masteropleiding Klinische psychologie, werkte ik enkele jaren als psycholoog bij een transculturele instelling, waar ik mensen van verschillende afkomst begeleidde en behandelde.


Het fascineert me hoe mensen aan de ene kant qua gedrag, cultuur en denkkader van elkaar verschillen, en hoe aan de andere kant hun fundamentele persoonlijke structuren op elkaar lijken. Mijn doel als therapeute is mensen te helpen obstakels op hun levenspad te overwinnen en hun kracht te (her)vinden. Mijn ervaring heeft me geleerd dat een onvoorwaardelijke, open en betrokken therapeutische houding een belangrijke sleutel voor een succesvolle behandeling is.


Ik hecht er veel waarde aan om mij te blijven ontwikkelen. Momenteel volg ik de Postdoctorale opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Het is mijn wens met inzet van mijn vakkennis, professionele én persoonlijke ervaring veel voor u te betekenen.


Ik ben geinterviewd door journalist M. den Outer van de website geledraak.nl. Het artikel vind u hier.Yuan Jing MSc
Psycholoog NIP
Cognitief Gedragstherapeut i.o.
Creatief therapeut

Adres:

Bolstraschans 7

2728 ER Zoetermeer

Tel:

06-33205885 (op afspraak)

E-mail:

info@yuanjingpsycholoog.nl


KvK nr.:

58147758